Hjälp med fuktproblem

Många som köpt ett lite äldre hus med källare har fått erfara att det lätt blir fuktproblem i källaren. Det är också många som inte vet riktigt vad de ska göra åt problemen. Ska man dränera, eller är det nåt annat som krävs?

Det bästa du kan göra om du råkat ut för fuktskador eller fuktproblem är att vända dig till en expert. Du kanske undrar hur du ska hitta denna expert. Söker man på Google hittar man många företag och personer som utgör sig för att vara experter. Konstigt nog finns det lika många lösningar på fuktproblemen som det finns självutnämnda experter. Vem ska man då lita på?

Vi hjälper dig med fuktskador och fuktproblem

Ja, med frasen ”vi hjälper dig med fuktskador och fuktproblem” inleder många företag sin presentation. Och intentionen är nog att hjälpa dig. Många av de företag man hittar via Google är säkert både duktiga och seriösa, men hur ska du kunna veta det. Det bästa är att dels söka på Google och sen försöka hitta omdömen och recensioner av företaget. Tänk på att en del oseriösa företag själva ser till att de får bra omdömen och recensioner. Ofta kan man se att det inte är en seriös recension genom att signatur eller mailadress är väldigt anonym.

Har du vänner eller bekanta som råkat ut för fuktskador så kan du kolla med dem vilka de anlitade och vad de tyckte om arbetet.

Hur märker man att det finns fuktproblem?

Det kan vara svårt att upptäcka fuktproblem innan det gått så långt att en kostsam renovering behövs. Det du kan märka av är att det luktar unket och att det känns fuktigt.

Synliga tecken på fukt är exempelvis missfärgningar av väggar, golv eller tak. Det kan också finnas kondens på väggarna eller synligt mögel.

Du ska också vara extra uppmärksam på om plastmatta i badrum eller tvättstuga har blivit bubblig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please enter the following code to submit your comment: 23u