Hela villan isolerad på en enda arbetsdag

Efter den här kalla vintern som varit så bestämde vi oss för att göra något åt våra dragiga golv vi har här hemma som bara slukar energi och pengar. Det är ju väldigt vanligt i så pass gamla hus att sågspånet sjunker ihop i bjälklaget och bildar ett stort tomrum för kall luft att ta sig in i. Vi har tänkt åtgärda detta länge nu men har på något sätt bara skjutit upp det fram tills för ett tag sedan. Av en slump hamnade jag inne på https://sjomarkens.se/losullsisolering/isolering/kalla-golv/ där jag fick syn på att detta företag erbjuder en kostnadsfri isoleringsbesiktning, vilket vi såklart valde att göra.

Krävdes inga andra förberedelser än att flytta på möblerna

Resultatet av besiktningen blev precis som vi trodde, vi behövde isolera våra kalla golv eftersom huset är så pass gammalt och den gamla isoleringen inte längre fyllde sin funktion. Jag blev faktiskt väldigt förvånad, på ett positivt sätt, över hur snabbt de kunde åtgärda detta. Det tog inte mer än en enda arbetsdag för dom att isolera vår villa. Jag trodde att det skulle ta betydligt längre tid än så. Det krävdes heller inga större förberedelser för oss än att flytta på våra möbler en bit, och det är ju snabbt fixat.

Sprutade ner isolering i små, små borrade hål

När dom sedan skulle isolera gick det till så att dom gjorde ytterst små hål längs våra ytterväggar för att sedan spruta ner isolering i det bildade tomrummet under golvet. Hur smidigt som helst om jag får säga det själv. Vi har sedan dess redan märkt stor skillnad både på värmen här inne i huset och på den senaste elräkningen. Är verkligen så glad att vi tog tag i detta nu äntligen efter alla år vi pratat om att göra detta.