Pålitlig flyttfirma

Någon som kan rekommendera en pålitlig flyttfirma? Jag har läst en del om flyttfirmor och några är riktigt fräcka och opålitliga och det vill jag så klart inte råka ut för. Just flyttfirmor eller den ”branschen” är ofta i blåsväder och jag kan inte förstå varför riktigt. Är det lättare att fuska och bete sig oärligt när man är i flyttfirmans bransch? Eller är det speciella människor som drar sig till arbetet med att flytta hem och företag och ser det som en snabb och enkel inkomstkälla att stjäla lite bredvid. Fast för det mesta så handlar det mer om att flyttfirman ger ut en offert och sedan saltar den efterhand, eller förstör saker de flyttar.

Otrevlig flyttfirma

Under den tiden jag och min dåvarande sambo bodde i Göteborg så anlitade vi en flyttfirma för första gången. Man kan säga att vi ”unnade” oss den lyxen att låta någon annan bära våra grejer och det var helt underbart att slippa åka flera vändor och hyra släp för att kånka runt med hela bohaget en hel dag. Det var lätt värt varenda krona och den flyttfirman var exemplarisk och gjorde ingenting extra utanför offerten som de ville ha extra betalt för, som jag hade hört att andra råkade ut för.

Flyttfirma med ”extra” tjänster

Till exempel frågade en flyttfirma om de skulle ta med det som skulle slängas till soptippen? Eftersom dom ”ändå skulle åka dit”, det lät ju väldigt bra och ”gratis”. Dom glömde nämna den lilla detaljen att dom tog tusen spänn extra för den vändan. Då blir man förbannad när det kommer en extra faktura en vecka senare. Nä, nu när jag inte bor kvar i Göteborg längre så skulle jag vilja ha tips om pålitliga flyttfirmor så jag inte råkar ut för dessa oseriösa flyttfirmor som verkar vara ute efter att blåsa sina kunder.