Hyra lägenhet i Solna

Hur svårt kan det egentligen vara att få tag på en bostadsrätt eller att hyra lägenhet i Solna? Jag är uppvuxen i Solna och vill flytta tillbaka dit efter ungefär tjugo år på annan ort. Till en början trodde jag inte att det skulle vara något större problem att fixa en lägenhet att hyra, men efter att ha letat aktivt under längre än sex månader börjar det kännas lite hopplöst. Jag är medveten om att många står i bostadskö i flera år innan dom ens får chansen att komma på en lägenhets visning. Men jag som har rätt många kontakter fortfarande i Solna trodde absolut att det skulle dröja mindre än ett par månader innan jag hade en lägenhet att bo i.

Hyra eller köpa lägenhet

Jag har till och med varit inne på att faktiskt köpa mig en lägenhet i Solna, om det nu hade gått ”fortare” den vägen. Men nu visar det sig att bostadsrätterna hinner ju för sjutton knappt att komma ut på marknaden innan dom är sålda. En del kommer inte ens ut på annons. I början på 2022, i januari, hade jag kontakt med ett bostadsföretag som skulle sälja av nästan hundra bostadsrätter, men vad hände där? Jag hann inte ens vara med på någon budgivning innan alla lägenheter var sålda!

Sjukt sug efter lägenhet att hyra

Helst hade jag velat hitta en lägenhet att hyra till en början innan jag eventuellt köper en egen lägenhet. Det är svårt att veta på förhand vart jag kommer att trivas någonstans i Solna, även om jag vet vilka kvarter jag vill bo i och vilka jag vägrar att flytta till. Efterfrågan på lägenheter är verkligen som en aldrig sinande brunn med vatten. Dom hinner knappt uppföras innan dom säljs. Jag trodde att det nästan skulle bli rea på bostadsrätter under pandemin, men istället har folk köpt FLER lägenheter. Helt sjukt ju!