Mekaniskt ventilerade golv – för en sund inomhusmiljö och ett friskt hus

Jag har ett riktigt bra tips att dela med mig av till er idag. Det gäller främst om du skall renovera, bygga till eller på något sätt göra om golv och grund hemma. Det är ju som vi alla redan vet otroligt viktigt att förebygga fukt- och mögelskador eftersom detta i längden kan bli otroligt kostsamt och om det blir riktigt illa kan det sluta i att man måste riva hela huset. Men där skall vi förhoppningsvis inte hamna någon av oss om vi gör saker och ting rätt från början. En fuktskada är ju så himla lätt att få dessutom, om man inte har rätt skydd. Det kan räcka med att ett akvarium börjar läcka om man har otur.

Fungerar som en fuktspärr mellan övergolvet och betongplattan

Nu till min rekommendation – Mekaniskt ventilerade golv mot mögel och fukt. Det här är någonting riktigt, riktigt bra som ni bör spana in. Det mekaniskt ventilerade golvet fungerar som en fuktspärr mellan övergolvet och betongplattan, och är dessutom väldigt effektiv mot farliga gaser som exempelvis radon. Man får även ett betydligt varmare golv då varm rumsluft förs ner under fuktspärrsmattan.

Ser till att huset håller sig sunt och friskt samtidigt som det förhindrar mögel och fukt

Detta är alltså en undergolvsventilation som är mekanisk och kommer helt enkelt se till att ditt hus håller sig sunt och friskt, samtidigt som det hindrar mögel och fukt att sprida sig i golvkonstruktionen. Eftersom luften både ute och inomhus alltid innehåller en viss mängd fukt är det otroligt viktigt att se till att ha rätt ventilation, avfuktning och värme installerat. Med detta sagt hoppas jag att jag bidragit med ett bra tips till er och jag verkligen genuint rekommenderar alla till att spana in mekaniskt ventilerade golv.