Bokstavspärlor

Tänk vad kul det är för barnen att leka med bokstavspärlor, det har verkligen blivit populärt igen under pandemin. Barnen pärlar både på förskolan och hemma. Tyvärr har skolan tvingats att dra in på en massa utgifter och i budgeten finns det inte utrymme för några extra saker så vi har behövt be föräldrar och andra att skänka saker till förskolan. Det är fruktansvärt dåligt av kommunen att istället för att se till att barnen har leksaker på skolan, bygga en vattenränna genom halva centrum. Det byggs överallt men det finns inga pengar till skolorna och förskolorna. Det är eleverna som blir lidande för alla indragningar som görs i kommunen.

Tigga till oss bokstavspärlor

Just bokstavspärlor är så bra att ha på förskolan då barnen drar nytta av bokstäverna och kan själva börja sätta ihop enkla ord och namn. Många av barnen har faktiskt fått ett ökat intresse för att lära sig bokstäver och ord tack vare bokstavspärlorna. Tänk om kommunen kunde förstå vinsten i detta och bidraga med några tusenlappar istället för att vi lärare ska behöva tigga till oss leksaker från föräldrarna och våra egna vänner. Dom är nog lite trötta på oss lärare nu vid det här laget, men vad gör man inte för att barnen ska ha det bra.

Armband & halsband av bokstavspärlor

Barnen älskar att göra fina smycken med hjälp av bokstavspärlor. Dom hittar på ett ord eller sätter ihop sin mammas, pappas, eller ibland ett djur eller syskons namn och gör små armband och fina halsband av pärlorna. Det går även att använda andra pärlor innan och efter bokstäverna så det blir ett helt halsband av alla pärlor. De pärlor vi använder runt omkring kostar inte så mycket pengar utan kan köpas i stora burkar på Gekås till några kronor bara. Jag brukar skicka med mina vänner beställningar på pärlor när de åker till Gekås.